mijnKNSB

We zijn bij onze club allemaal verzot op schaatsen. Nu is de liefde voor de beweging natuurlijk groot maar soms voelen we de behoefte om onszelf eens te meten met andere schaatsers. Tijd om het wedstrijdpak aan te trekken en je in te schrijven voor een wedstrijd. Wat moet je allemaal doen om wedstrijden te kunnen rijden?

 Voor het rijden van wedstrijden moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

  •  Je moet een lidmaatschap aanvragen bij de Limmer IJsclub.

Bij het lidmaatschap ga je contributie betalen aan de vereniging en kun je meedoen aan een aanatal activiteiten van de club waar je geen extra abonnement voor hoeft aan te vragen. Om wedstrijden te rijden vraag je een trainingsuur aan bij de club en vult in dat je dat uur gaat trainen om wedstrijden te gaan rijden. Een wedstrijdabonnement.

  • Je moet doorgeven aan de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dat je wedstrijden wil gaan rijden.

De ledenadministratie schrijft jou dan in in het register van de KNSB. Pas daarna kun je zelf verder met stap 3.

  • Je moet een licentie aanvragen bij de KNSB

Om wedstrijden te mogen rijden heb je van de KNSB ook nog een wedstrijdlicentie nodig. Daarvoor ga je naar de website: https://mijn.knsb.nl/login

Als je nog niet eerder een licentie hebt aangevraagd bij de KNSB dan moet je bij de KNSB een inlog aanvragen. Daarna krijg je van de KNSB de inloggegevens en kun je op deze website je licentie aanvragen.

  • Je moet in het bezit zijn van een set armbandjes die je om doet tijdens de wedstrijd. 
  •  Neem anders de brochure van de KNSB het rijden van wedstrijden eens door. Daar staat heel veel belangrijke informatie netjes uitgelegd.

Wedstrijden rijden

Wanneer je een wedstrijdabonnement hebt aangevraagd mag je deelnemen aan wedstrijden. Om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd moet je jezelf inschrijven. Dit kan via de volgende link https://inschrijven.schaatsen.nl. (Inschrijvingen kunnen alleen elektronisch gedaan worden.) Je komt dan in een overzicht met alle wedstrijden die door de KNSB worden georganiseerd. In de lijst zoek je de wedstrijd op waaraan je wilt deelnemen en klikt dan op de wedstrijd. Je vindt nu alle informatie over de wedstrijd, ga naar het kopje inschrijven en vul je relatienummer in. Het relatienummer heb je bij de aanvraag van je licentie ontvangen. Na sluiting van de inschrijving kunnen wijzigingen en afmeldingen alleen nog per mail of telefonisch door gegeven worden aan de organisatie van de desbetreffende wedstrijd. Er worden verschillende soorten wedstrijden georganiseerd waaraan je kunt meedoen.

  • De clubwedstrijden. Dit zijn de wedstrijden die we samen met de clubs uit Uitgeest en Castricum organiseren. Op deze wedstrijden komen alleen rijders van deze drie verenigingen in actie. Inschrijving staat open voor alle leeftijden. Het leuke van deze wedstrijden is dat we met de hele club aanwezig zijn op de baan en elkaar kunnen aanmoedigen. Deze wedstrijden vinden 3 a 4 keer per seizoen plaats.
  • De categoriewedstrijden. Dit zijn wedstrijden die worden georganiseerd voor alle rijders van een bepaalde leeftijdscategorie. Hier kunnen alle leden van clubs die trainen op ijsbaan de Meent zich voor inschrijven. Je ziet hier dus wat minder clubgenoten in actie maar rijdt dus wel met allemaal leeftijdsgenoten.
  • De Marathons. op donderdagavond kun je meedoen aan de marathon wedstrijden...
  • Speciale wedstrijden. Er zijn een aantal wedstrijden in het jaar waar je door de trainers wordt gevraagd om de club te vertegenwoordigen in een interclub competitie.
Jeugdschaatsen

Onze jeugdschaatsleden van de zaterdagochtend

Jeugdschaatsen

Elly met onze pupillen op de zaterdagochtend

Pupillen

Bart met de junioren en pupillen op de zaterdagochtend

Junioren

Dick rijdt mee met zijn toerrijders

Senioren

Wedstrijdschaatsen

Informatie over het langebaan wedstrijdschaatsen

Langebaan

Marathon

Informatie over het marathonschaatsen

Marathon

Uitstapjes

Uitstapjes met onze club

Uitstapjes

Schaatskamp

Schaatsen in de vakantie met de club

Schaatskamp

Natuurijs

Rijden op natuurijs, misschien wel het mooiste dat er is.

Natuurijs

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten