Senioren schaatsen

Het schaatsen voor de senioren bestaat uit twee disciplines. Het langebaan wedstrijdschaatsen en het toerschaatsen. Tegelijkertijd is de scheiding niet zo strikt als deze hier wordt gesuggereerd want een aantal toerrijders laat zich wel eens verleiden om zich in te schrijven voor een wedstrijd.

Binnen onze vereniging zijn flink wat leden actief die trainen voor het rijden van wedstrijden. Tijdens de trainingen komen alle facetten van het langebaanschaatsen aan bod; starten, sprintafstanden, lange afstanden. Als rijder kan je zelf kiezen op welke afstanden je uit wenst te komen doordat je jezelf inschrijft voor de wedstrijden. Er zijn ook aardig wat leden die wel deelnemen aan de trainingen voor het langegaanschaatsen maar niet deelnemen aan de wedstrijden.

Toerschaatsen

De toerschaatsers vormen de grootste groep binnen onze vereniging. Dit zijn de rijders die ontzettend veel plezier beleven aan het schaatsen maar niet (meer) de ambitie hebben om internationaal door te breken. Veel van de leden die deelnemen aan de toerschaattrainingen vertrekken in het winterseizoen naar de Weissensee in Oostenrijk en gebruiken de toerschaatsuren om zich daar op voor te bereiden. Bij het toerschaatsen rijden veel ervaren oude rotten maar ook voor de enthousiaste starters hebben we zeker een plek bij het toerschaatsen. De trainingen van het toerschaatsen worden weer begeleid door onze ervaren trainers die naast de conditie ook veel aandacht besteden aan de schaatstechniek.

Waar en wanneer?

Het wedstrijdschaatsen voor de senioren vindt plaats op de maandag en de donderdagavond. Kijk voor de precieze trainingstijden in de Agenda.

• Maandagavond het tweede uur is het uur prima geschikt voor de junioren en senioren maar minder geschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Maandagavond het derde uur is het uur prima geschikt voor de junioren en senioren maar ongeschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Donderdagavond is het uur prima geschikt voor de junioren en senioren maar minder geschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.

Het toerschaatsen wordt op twee momenten in de week aangeboden.

• Op maandagavond van 21:30 tot 22:30. Dit uur rijdt een grote groep van meer dan 20 leden van de ijsclub haar rondjes. Dit uur is geschikt voor de (licht) gevorderde tot zeer gevorderde toerrijders. Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor schaatstechniek en conditie. Het uur is een officieel KNSB uur. Dat wil zeggen dat er een prima verzorgde ijsbaan ligt. Het is team dat hier rijdt is ook een erg gezellig team. Meerdere keren in het jaar worden er bijzondere dingen georganiseerd langs het ijs. Rijden met een oliebol tussen je kiezen is echt gezellig. Van deze toergroep is ook een video te vinden op het Youtube kanaal van de club. Klik daarvoor links op de zijbalk Youtube en kies de video van het toerschaatsen op de maandag.
  • Op woensdagochtend van 09:15 to 10:15 rijdt er een grote delegatie van de Limmer IJsclub rond tijdens het publieksuur. Deze leden zijn verdeeld over verschillende lesgroepen waarbij ieder les krijgt op zijn eigen niveau. De licht gevorderde tot zeer ervaren toerrijders kunnen hier dus prima terecht. Na afloop van de les om 10:15 woordt de baan altijd gedweild en rijden veel leden altijd nog even lekker door. Van deze toergroep is ook een video te vinden op het Youtube kanaal van de club. Klik daarvoor links op de zijbalk Youtube en kies de video van het toerschaatsen op de woensdag.

Wat kost schaatsen bij de Limmer IJsclub?

Een overzicht van de kosten is te vinden op onze tarievenkaart