pupillen schaatsen

Schaatsen voor de pupillen en junioren

Heb je het schaatsen al goed onder de knie dan kun je doorstromen naar het pupillen en junioren schaatsen. Veel pupillen zijn afkomstig vanuit het jeugdschaatsen. Er wordt geschaatst met veel plezier. De schaatstechniek wordt verbeterd en er wordt aan de snelheid gewerkt. Ook stomen we je klaar om wedstrijden te kunnen rijden. Je gaat pas wedstrijden rijden als je daar zelf aan toe bent. Als je wedstrijden wilt gaan rijden kun je meedoen aan de clubwedstrijden en de categoriewedstrijden. Als je een hele goede rijder bent wordt je zelfs gevraagd om onze club te vertegenwoordigen tijdens interclubcompetities.

Elk seizoen sluiten we af met een feestmiddag op de Bowlingbaan in Heiloo. Traditioneel huldigen wij hier de winnaar van het Clubkampioenschap en vindt de prijsuitreiking plaats.

Waar en wanneer?

Alle lessen vinden plaats op IJsbaan de Meent in Alkmaar. Als de mogelijkheid zich voordoet zoeken we met de groep ook het natuurijs op. Deze lessen worden verzorgd door onze enthousiaste en gediplomeerde schaatstrainers. De volgende trainingsmomenten hebben we voor jullie in de aanbieding. Kijk voor de precieze starttijden van de trainingen in de Agenda.

• Zaterdagochtend. Op dit uur traint er altijd een groep pupillen en junioren in de leeftijd van 9 t/m 17 jaar. Het is wel vroeg maar altijd heerlijk rustig en overzichtelijk op de ijsbaan. Bijkomend voordeel is dat je nog een hele dag voor je hebt als je thuiskomt van de training.
  • Maandagmiddag het eerste uur. Dit uur is ook prima geschikt voor pupillen en junioren. Net als de zaterdag is dit uur overzichtelijk en kunnen de jeugdleden van 9 tot 20 jaar hier prima terecht.
  • Maandagavond het tweede uur is het uur prima geschikt voor de junioren maar minder geschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Maandagavond het derde uur is het uur prima geschikt voor de junioren maar ongeschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Donderdagavond is het uur prima geschikt voor de junioren maar niet geschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.

Wat kost schaatsen bij de Limmer IJsclub?

Een overzicht van de kosten is te vinden op onze tarievenkaart

Je conditie verbeteren en op peil houden?

Het hele jaar door is er de mogelijkheid om te sporten bij de Limmer IJsclub. Zo worden er zomers onder anderen hardlooptrainingen in het Bakkumer duingebied gegeven (parkeerterrein ingang Noorderstraat) en in de winter wordt er naast het schaatsen ook getraind op het Koekoeksveld in Limmen. Kijk ook eens bij inline-skaten of fietsen. De mogelijkheden zijn legio!