pupillen schaatsen

Schaatsen voor de pupillen en junioren

Heb je het schaatsen al goed onder de knie dan kun je doorstromen naar het pupillen en junioren schaatsen. Veel pupillen zijn afkomstig vanuit het jeugdschaatsen. Er wordt geschaatst met veel plezier. De schaatstechniek wordt verbeterd en er wordt aan de snelheid gewerkt. Ook stomen we je klaar om wedstrijden te kunnen rijden. Je gaat pas wedstrijden rijden als je daar zelf aan toe bent. Als je wedstrijden wilt gaan rijden kun je meedoen aan de clubwedstrijden en de categoriewedstrijden. Als je een hele goede rijder bent wordt je zelfs gevraagd om onze club te vertegenwoordigen tijdens interclubcompetities.

Elk seizoen sluiten we af met een feestmiddag op de Bowlingbaan in Heiloo. Traditioneel huldigen wij hier de winnaar van het Clubkampioenschap en vindt de prijsuitreiking plaats. 

Waar en wanneer?

Alle lessen vinden plaats op IJsbaan de Meent in Alkmaar. Als de mogelijkheid zich voordoet zoeken we met de groep ook het natuurijs op. Deze lessen worden verzorgd door onze enthousiaste en gediplomeerde schaatstrainers. De volgende trainingsmomenten hebben we voor jullie in de aanbieding. Kijk voor de precieze starttijden van de trainingen in de Agenda.

  • Zaterdagochtend van 07:45 tot 08:45 (warming start om 07:30). Op dit uur traint er altijd een groep pupillen en junioren in de leeftijd van 9 t/m 17 jaar. Het is wel vroeg maar altijd heerlijk rustig en overzichtelijk op de ijsbaan. Bijkomend voordeel is dat je nog een hele dag voor je hebt als je thuiskomt van de training.
  • Maandagmiddag het eerste uur (van 17:30 tot 18:35). Dit uur is ook prima geschikt voor pupillen en junioren. Net als de zaterdag is dit uur overzichtelijk en kunnen de jeugdleden van 9 tot 20 jaar hier prima terecht.
  • Maandagavond het tweede uur (van 18:50 tot 19:55) is het uur prima geschikt voor de junioren maar minder geschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Maandagavond het derde uur (van 20:10 tot 21:15) is het uur geschikt voor de junioren maar ongeschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Donderdagavond (18:15 - 19:20) is het uur geschikt voor de junioren maar alleen geschikt voor de de wat oudere pupillen die al ervaring hebben met wedstrijdschaatsen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.

Wat kost schaatsen bij de Limmer IJsclub?

Een overzicht van de kosten is te vinden op onze tarievenkaart

Je conditie verbeteren en op peil houden?

Het hele jaar door is er de mogelijkheid om te sporten bij de Limmer IJsclub. Zo worden er zomers onder anderen hardlooptrainingen in het Bakkumer duingebied gegeven (parkeerterrein ingang Noorderstraat) en in de winter wordt er naast het schaatsen ook getraind op het Koekoeksveld in Limmen. Kijk ook eens bij inline-skaten of fietsen. De mogelijkheden zijn legio!

Jeugdschaatsen

Onze jeugdschaatsleden van de zaterdagochtend

Jeugdschaatsen

Elly met onze pupillen op de zaterdagochtend

Pupillen

Bart met de junioren en pupillen op de zaterdagochtend

Junioren

Dick rijdt mee met zijn toerrijders

Senioren

Wedstrijdschaatsen

Informatie over het langebaan wedstrijdschaatsen

Langebaan

Marathon

Informatie over het marathonschaatsen

Marathon

Uitstapjes

Uitstapjes met onze club

Uitstapjes

Schaatskamp

Schaatsen in de vakantie met de club

Schaatskamp

Natuurijs

Rijden op natuurijs, misschien wel het mooiste dat er is.

Natuurijs

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten