facebook jeugdJeugdschaatsen: op speelse wijze leren schaatsen!

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar bieden wij het jeugdschaatsen aan. Doel is om zoveel mogelijk kinderen enthousiast voor het schaatsen te maken én om te houden. Er zijn verschillende groepen, ingedeeld op niveau. Zo is er plaats voor kinderen die het ijs nog moeten leren kennen en voor kinderen die het schaatsen al aardig onder de knie hebben. Voor kinderen die het schaatsen al vrij goed beheersen wordt meer getraind op behendigheid en het behalen van snelheid. Het is zelfs mogelijk om mee te doen aan een achte wedstrijd! Twee keer per seizoen wordt er namelijk een echte wedstrijd georganiseerd voor de jeugdschaatsers.

Waar en wanneer?

De jeugdschaatslessen worden verzorgd door onze enthousiaste en ervaren jeugdschaatsbegeleiders. Zij staan iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur klaar op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Deze is open van oktober tot in maart.

Heb je het schaatsen al goed onder de knie?

Dan is er de mogelijkheid om over te stappen naar de pupillen. Dit is voor kinderen vanaf 9 jaar. Ze gaan dan echt trainen voor het schaatsen op een goed gedweilde baan en de trainers gaan ze voorbereiden op het rijden van een echte wedstrijd.

Wat kost schaatsen bij de Limmer IJsclub?

Een overzicht van de kosten is te vinden op onze tarievenkaart

Je conditie verbeteren en op peil houden?

Het hele jaar door is er de mogelijkheid om te sporten bij de Limmer IJsclub. Zo worden er zomers onder andere hardlooptrainingen in het Bakkumer duingebied (parkeerterrein ingang Noorderstraat) gegeven en in de winter wordt er naast het schaatsen ook getraind op het Koekoeksveld in Limmen. Kijk ook eens bij skeeleren of fietsen. De mogelijkheden zijn legio!