facebook jeugdJeugdschaatsen: op speelse wijze leren schaatsen!

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar bieden wij het jeugdschaatsen aan. Doel is om zoveel mogelijk kinderen enthousiast voor het schaatsen te maken én om te houden. Er zijn verschillende groepen, ingedeeld op niveau. Zo is er plaats voor kinderen die het ijs nog moeten leren kennen en voor kinderen die het schaatsen al aardig onder de knie hebben. Voor kinderen die het schaatsen al vrij goed beheersen wordt meer getraind op behendigheid en het behalen van snelheid. Het is zelfs mogelijk om mee te doen aan een achte wedstrijd! Twee keer per seizoen wordt er namelijk een echte wedstrijd georganiseerd voor de jeugdschaatsers.

Waar en wanneer?

De jeugdschaatslessen worden verzorgd door onze enthousiaste en ervaren jeugdschaatsbegeleiders. Zij staan iedere zaterdagochtend van 09.45 tot 10.45 uur klaar op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Deze is open van oktober tot in maart.

Heb je het schaatsen al goed onder de knie?

Dan is er de mogelijkheid om over te stappen naar de pupillen. Dit is voor kinderen vanaf 9 jaar. Ze gaan dan echt trainen voor het schaatsen op een goed gedweilde baan en de trainers gaan ze voorbereiden op het rijden van een echte wedstrijd. 

Wat kost schaatsen bij de Limmer IJsclub?

Een overzicht van de kosten is te vinden op onze tarievenkaart

Je conditie verbeteren en op peil houden?

Het hele jaar door is er de mogelijkheid om te sporten bij de Limmer IJsclub. Zo worden er zomers onder andere hardlooptrainingen in het Bakkumer duingebied (parkeerterrein ingang Noorderstraat) gegeven en in de winter wordt er naast het schaatsen ook getraind op het Koekoeksveld in Limmen. Kijk ook eens bij skeeleren of fietsen. De mogelijkheden zijn legio!

Jeugdschaatsen

Onze jeugdschaatsleden van de zaterdagochtend

Jeugdschaatsen

Elly met onze pupillen op de zaterdagochtend

Pupillen

Bart met de junioren en pupillen op de zaterdagochtend

Junioren

Dick rijdt mee met zijn toerrijders

Senioren

Wedstrijdschaatsen

Informatie over het langebaan wedstrijdschaatsen

Langebaan

Marathon

Informatie over het marathonschaatsen

Marathon

Uitstapjes

Uitstapjes met onze club

Uitstapjes

Schaatskamp

Schaatsen in de vakantie met de club

Schaatskamp

Natuurijs

Rijden op natuurijs, misschien wel het mooiste dat er is.

Natuurijs

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten