Senioren schaatsen

Het schaatsen voor de senioren bestaat uit twee disciplines. Het langebaan wedstrijdschaatsen en het toerschaatsen. Tegelijkertijd is de scheiding niet zo strikt als deze hier wordt gesuggereerd want een aantal toerrijders laat zich wel eens verleiden om zich in te schrijven voor een wedstrijd.

Wedstrijdschaatsen

Binnen onze vereniging zijn flink wat leden actief die trainen voor het rijden van wedstrijden. Tijdens de trainingen komen alle facetten van het langebaanschaatsen aan bod; starten, sprintafstanden, lange afstanden. Als rijder kan je zelf kiezen op welke afstanden je uit wenst te komen doordat je jezelf inschrijft voor de wedstrijden. Er zijn ook aardig wat leden die wel deelnemen aan de trainingen voor het langegaanschaatsen maar niet deelnemen aan de wedstrijden.

Toerschaatsen

De toerschaatsers vormen de grootste groep binnen onze vereniging. Dit zijn de rijders die ontzettend veel plezier beleven aan het schaatsen maar niet (meer) de ambitie hebben om internationaal door te breken. Veel van de leden die deelnemen aan de toerschaattrainingen vertrekken in het winterseizoen naar de Weissensee in Oostenrijk en gebruiken de toerschaatsuren om zich daar op voor te bereiden. Bij het toerschaatsen rijden veel ervaren oude rotten maar ook voor de enthousiaste starters hebben we zeker een plek bij het toerschaatsen. De trainingen van het toerschaatsen worden weer begeleid door onze ervaren trainers die naast de conditie ook veel aandacht besteden aan de schaatstechniek.

Waar en wanneer?

Het wedstrijdschaatsen voor de senioren vindt plaats op de maandag en de donderdagavond. Kijk voor de precieze trainingstijden in de Agenda.

  • Maandagavond het tweede uur (van 18:50 tot 19:55) is het uur prima geschikt voor de junioren en senioren maar minder geschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Maandagavond het derde uur (van 20:10 tot 21:15) is het uur prima geschikt voor de junioren en senioren maar ongeschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.
  • Donderdagavond (van 18:15 tot 19:20) is het uur prima geschikt voor de junioren en senioren maar minder geschikt voor de pupillen. Er wordt tijdens dit uur hard gereden.

Het toerschaatsen wordt op twee momenten in de week aangeboden. 

  • Op maandagavond van 21:30 tot 22:30. Dit uur rijdt een grote groep van meer dan 20 leden van de ijsclub haar rondjes. Dit uur is geschikt voor de (licht) gevorderde tot zeer gevorderde toerrijders. Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor schaatstechniek en conditie. Het uur is een officieel KNSB uur. Dat wil zeggen dat er een prima verzorgde ijsbaan ligt. Het is team dat hier rijdt is ook een erg gezellig team. Meerdere keren in het jaar worden er bijzondere dingen georganiseerd langs het ijs. Rijden met een oliebol tussen je kiezen is echt gezellig. Van deze toergroep is ook een video te vinden op het Youtube kanaal van de club. Klik daarvoor links op de zijbalk Youtube en kies de video van het toerschaatsen op de maandag.
  • Op woensdagochtend van 09:15 to 10:15 rijdt er een grote delegatie van de Limmer IJsclub rond tijdens het publieksuur. Deze leden zijn verdeeld over verschillende lesgroepen waarbij ieder les krijgt op zijn eigen niveau. De licht gevorderde tot zeer ervaren toerrijders kunnen hier dus prima terecht. Na afloop van de les om 10:15 woordt de baan altijd gedweild en rijden veel leden altijd nog even lekker door. Van deze toergroep is ook een video te vinden op het Youtube kanaal van de club. Klik daarvoor links op de zijbalk Youtube en kies de video van het toerschaatsen op de woensdag.

Wat kost schaatsen bij de Limmer IJsclub?

Een overzicht van de kosten is te vinden op onze tarievenkaart

Jeugdschaatsen

Onze jeugdschaatsleden van de zaterdagochtend

Jeugdschaatsen

Elly met onze pupillen op de zaterdagochtend

Pupillen

Bart met de junioren en pupillen op de zaterdagochtend

Junioren

Dick rijdt mee met zijn toerrijders

Senioren

Wedstrijdschaatsen

Informatie over het langebaan wedstrijdschaatsen

Langebaan

Marathon

Informatie over het marathonschaatsen

Marathon

Uitstapjes

Uitstapjes met onze club

Uitstapjes

Schaatskamp

Schaatsen in de vakantie met de club

Schaatskamp

Natuurijs

Rijden op natuurijs, misschien wel het mooiste dat er is.

Natuurijs

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten