20180902 103148 resized 1 MobileGP Groot Classic 2 september 2018

Zondag 2 september is ook dit jaar weer de GP Groot Classic verreden. De fiets toertocht over een afstand van ca 100 km, uitgezet en georganiseerd de Limmer IJsclub als dank aan de firma GP Groot voor hun sponsorbijdrage voor de clubkleding van IJsclub.

De GP Classic wordt al vele jaren georganiseerd voor het personeel van GP en voor de leden en donateurs van de Limmer IJsclub, waarbij de deelnemers met gepaste snelheid, tijd voor een praatje een klein honderd kilometer door het mooie Noord-Holland afleggen.
Dat de GP-classic goed aanslaat bleek ook dit jaar weer. Net terug van de vakantie was opkomst dit jaar weer hoog. De weersvooruitzichten waren goed en de mooie zomer had waarschijnlijk gezorgd dat er veel gefietst is en dat het seizoen voor velen nog niet afgesloten hoeft te worden.
Na een kort welkomstwoordje, waar een deel van de route weer toegelicht, vertrok de groep van ca 60 deelnemers, via de Boekelermeer naar Alkmaar. Het begin was frisjes, maar de zon nam snel in kracht toe. Na passage van de Friese Brug en langs de molens aan de Hoornse vaart werd koers gezet naar de Beverkoog. Het lange lint van fietsers vertrok naar het ruime Noord Hollandse polderlandschap.
Jan Groot had intussen als echte wegkaptein een tweede peloton opgezet, dat op een kleine afstand achter het eerste peloton aan reed. Met als grote voordeel dat het snelheidsverschil tussen de eerste en laatste rijders werd beperkt en ieder lekker mee kon komen en bovenal een stuk veiliger !! Een goede zet.

20180902 103157 resized Mobile

In de polder was het tijd en verantwoord een tandje bij te schakelen en via Rustenburg, Ursem, Zuid Spierdijk, De Goorn op naar Avenhorn. De zon begon in kracht toe te nemen en er werd lekker gekeuveld in het peloton. Via Oudendijk werd koers gezet naar Schardam en met een korte blik op de Hoorn werd afgebogen naar Etersheim, langs het schooltje van Dik Trom naar Oosthuizen. Het was inmiddels wat later en inmiddels was de wind wat op gaan steken. Deze keer was de wind ons ook goed gezind, want met een aangenaam zonnetje en windje mee is het heerlijk fietsen.
Vanaf Oosthuizen was het vervolgens via Hobrede, Schardam naar de koffiestop bij Spijkerman in Purmerend, voor vele wielrenners een bekende plek voor een snelle bak koffie met de bekende appelpunt. Hup de fietsen in het rek, helmen af en snel naar binnen en even kijken wier er allemaal meerijden. Namens alle deelnemers dank aan GP voor de koffie met … Been en armstukken uit en toen op naar de laatste 50 km.
Deze voerde ons langs het Noord-Hollands kanaal naar Spijkerboor, langs de Starnmeer, West Knollendam, Krommenie richting Westzaan. Daar werd bij de watertoren het fietspad opgezocht naar Buitenhuizen. Nog even doorbijten voor het laatste stukje via de Zeedijk richting Busch en Dam en uiteindelijk via de jachthaven in Uitgeest en de Limmer Koog weer naar ons vertrekpunt bij GP Groot aan de Hoogeweg te Limmen.
De teller stond weer op 100. De geprognotiseerde gemiddelde snelheid was gehaald. Geen pech, heerlijk weer en tevreden deelnemers.

Volgend jaar dan maar weer, want een gezellig rondje fietsen is toch leuk…

 

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Laatste Nieuws

startpistool
oktober 05, 2018

Wedstrijdschema 2018-2019

in Nieuws
Het wedstrijdschema voor het seizoen 2018-2019 is weer bekend gemaakt. In het wedstrijdschema zijn er voor onze rijders een aantal wedstrijden die van belang zijn om in de gaten te houden. De LUC clubwedstrijden. We strijden met alle leeftijdscategoriën van…
20180902 103148 resized 1 Mobile
oktober 05, 2018

Verslag GP Groot Classic 2018

in Nieuws
GP Groot Classic 2 september 2018 Zondag 2 september is ook dit jaar weer de GP Groot Classic verreden. De fiets toertocht over een afstand van ca 100 km, uitgezet en georganiseerd de Limmer IJsclub als dank aan de firma GP Groot voor hun sponsorbijdrage voor…
IMG 3462 Miniatuur
september 14, 2018

Katerloop 2018

in Nieuws
Katerloop 2018 Zondag 9 september tijdens de Limmer Kermis is, in samenwerking met de Heeren van Limmen, de 38e Katerloop gelopen. Voor de jeugd moesten we dit jaar weer op zoek naar een nieuw parcours, waar we vorig jaar nog door de school konden rennen, was…
jeugdschaatsfolder
dec 04, 2017 2207

Kom Jeugdschaatsen bij de club

Lijkt het je leuk om te leren schaatsen bij een echte IJsclub? Dan is schaatsen bij de…
Katerloop2014
sept 10, 2017 3003

Katerloop 2017

De Katerloop was zeer geslaagd. Het mooie weer, De vrijwilligers, de vele kinderen en…
Flevonice

We gaan er regelmatig op uit met onze club

Uitstapjes

Katerloop

In de zomer organiseert de club de Katerloop

Katerloop

Arie Krom Bokaal

De enige echte natuurklassieker van de club

Arie Krom bokaal

GPGroot Classic

De GPGroot Classic is onze jaarlijkse toertocht op de fiets.

GPGroot Classic

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten