20180902 103148 resized 1 MobileGP Groot Classic 2 september 2018

Zondag 2 september is ook dit jaar weer de GP Groot Classic verreden. De fiets toertocht over een afstand van ca 100 km, uitgezet en georganiseerd de Limmer IJsclub als dank aan de firma GP Groot voor hun sponsorbijdrage voor de clubkleding van IJsclub.

De GP Classic wordt al vele jaren georganiseerd voor het personeel van GP en voor de leden en donateurs van de Limmer IJsclub, waarbij de deelnemers met gepaste snelheid, tijd voor een praatje een klein honderd kilometer door het mooie Noord-Holland afleggen.
Dat de GP-classic goed aanslaat bleek ook dit jaar weer. Net terug van de vakantie was opkomst dit jaar weer hoog. De weersvooruitzichten waren goed en de mooie zomer had waarschijnlijk gezorgd dat er veel gefietst is en dat het seizoen voor velen nog niet afgesloten hoeft te worden.
Na een kort welkomstwoordje, waar een deel van de route weer toegelicht, vertrok de groep van ca 60 deelnemers, via de Boekelermeer naar Alkmaar. Het begin was frisjes, maar de zon nam snel in kracht toe. Na passage van de Friese Brug en langs de molens aan de Hoornse vaart werd koers gezet naar de Beverkoog. Het lange lint van fietsers vertrok naar het ruime Noord Hollandse polderlandschap.
Jan Groot had intussen als echte wegkaptein een tweede peloton opgezet, dat op een kleine afstand achter het eerste peloton aan reed. Met als grote voordeel dat het snelheidsverschil tussen de eerste en laatste rijders werd beperkt en ieder lekker mee kon komen en bovenal een stuk veiliger !! Een goede zet.

20180902 103157 resized Mobile

In de polder was het tijd en verantwoord een tandje bij te schakelen en via Rustenburg, Ursem, Zuid Spierdijk, De Goorn op naar Avenhorn. De zon begon in kracht toe te nemen en er werd lekker gekeuveld in het peloton. Via Oudendijk werd koers gezet naar Schardam en met een korte blik op de Hoorn werd afgebogen naar Etersheim, langs het schooltje van Dik Trom naar Oosthuizen. Het was inmiddels wat later en inmiddels was de wind wat op gaan steken. Deze keer was de wind ons ook goed gezind, want met een aangenaam zonnetje en windje mee is het heerlijk fietsen.
Vanaf Oosthuizen was het vervolgens via Hobrede, Schardam naar de koffiestop bij Spijkerman in Purmerend, voor vele wielrenners een bekende plek voor een snelle bak koffie met de bekende appelpunt. Hup de fietsen in het rek, helmen af en snel naar binnen en even kijken wier er allemaal meerijden. Namens alle deelnemers dank aan GP voor de koffie met … Been en armstukken uit en toen op naar de laatste 50 km.
Deze voerde ons langs het Noord-Hollands kanaal naar Spijkerboor, langs de Starnmeer, West Knollendam, Krommenie richting Westzaan. Daar werd bij de watertoren het fietspad opgezocht naar Buitenhuizen. Nog even doorbijten voor het laatste stukje via de Zeedijk richting Busch en Dam en uiteindelijk via de jachthaven in Uitgeest en de Limmer Koog weer naar ons vertrekpunt bij GP Groot aan de Hoogeweg te Limmen.
De teller stond weer op 100. De geprognotiseerde gemiddelde snelheid was gehaald. Geen pech, heerlijk weer en tevreden deelnemers.

Volgend jaar dan maar weer, want een gezellig rondje fietsen is toch leuk…

 

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Laatste Nieuws

125 jaar
november 21, 2021

125 jaar! - Feest!

in Nieuws
In 2020 bestond onze Limmer IJsclub 125 jaar. Dat is helaas nogal onopgemerkt voorbij gegaan door de beperkingen die er golden vanwege de pandemie. DIt jaar gaan we het goed maken. We kunnen er nog niet al te veel over zeggen maar we vragen jullie nu alvast…
SFA7 Aangepast
oktober 05, 2021

Wedstrijdschema 2021-2022

in Nieuws
Wedstrijdschema 2021-2022 Het wedstrijdschema voor het nieuwe seizoen is weer gepubliceerd. Je ziet de wedstrijden in het schema staan dat je HIER kunt downloaden. Alle wedstrijden staan ook in de Agenda op de website. Je trainer laat je ruim van te voren…
E7D 6579 Aangepast
september 05, 2021

Uitslagen Katerloop 2021

in Nieuws
Uitslagen Katerloop 2021 Bij de traditie van de kermis in Limmen hoort ook de traditie van de Katerloop van de Limmer IJsclub. Jongens en meisjes t/m 8 jaar 1 Sep 2 Jordi 3 Danou Klik HIER voor de video van Jolinda vanaf haar fiets! Jongens en meisjes 9 t/m…
vlonder1 (Aangepast)
dec 01, 2020 1260

Opbrengst RABO clubactie goed besteed

De RABO Clubactie van de Rabobank heeft een prachtig resultaat opgeleverd van €999,62…
clubkampioenschap2019 Custom
feb 06, 2019 4712

Dennis, Renske en Tamara Clubkampioen

Op zaterdag 2 februari heeft de club haar jaarlijks clubkampioenschap verreden op IJsbaan…
Flevonice

We gaan er regelmatig op uit met onze club

Uitstapjes

Katerloop

In de zomer organiseert de club de Katerloop

Katerloop

Arie Krom Bokaal

De enige echte natuurklassieker van de club

Arie Krom bokaal

GPGroot Classic

De GPGroot Classic is onze jaarlijkse toertocht op de fiets.

GPGroot Classic

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten