DSC 2113 MobileDeze hadden jullie nog te goed van ons. De uitslagen van de katerloop 2019. Klik hier om de uitslagen te downloaden. Veel van de foto's zijn te vinden op het Flickr account van de club. Klik hier voor de foto's

startpistoolHet wedstrijdschema voor het seizoen 2019-2020 is weer bekend gemaakt. In het wedstrijdschema zijn er voor onze rijders een aantal wedstrijden die van belang zijn om in de gaten te houden.

  • De LUC clubwedstrijden. We strijden met alle leeftijdscategoriën van de verenigingen Limmen, Uitgeest en Castricum op onze "eigen" wedstrijdavonden.
  • De Categoriewedstrijden. Dit zijn wedstrijden voor een specifieke leeftijdscategorie waar je met leeftijdsgenotn van alle verenigingen de strijd aan kunt gaan.
  • Wedstrijden die tellen voor de SFA (Schaats Federatie Alkmaar) cup. Zie voor meer info https://www.sfalkmaar.nl/schaats-federatie-cup

We hebben voor alle nieuwe leden HIER een speciale uitleg staan over het rijden van wedstrijden. Daarin wordt uitgelegd welke stappen je moet ondernemen om wedstrijden te kunnen rijden.

Inschrijven voor de wedstrijden doe je op de site https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden. Voor het inschrijven dien je een geldige wedstrijdlicentie te hebben. Krijg je in de loop van het jaar een foutmelding tijdens het inschrijven? Dan is waarschijnlijk je wedstrijdlicentie verlopen en dien je hem te verlengen.

Wedstrijdschema 2019-2020

Jubileumrit Stavanger-Noordkaap 2019  2700 km.

De jaren 70 stond bekend als de pioniers jaren van Le Champion. Ook werdt toen door diverse groepjes de legendarische diagonaal Amsterdam-Hammerfest-Noordkaap gereden (3700km)

In 1978 reed ik met Roel-Arie-Erik en met Piet en Nell voor bagagevervoer deze tocht.Nu was het anders dan 41 jaar geleden ,minder gravelwegen,minder veerponten,minder kilometers per dag,veel minder regen. Maar meer dagen fietsen,meer sneeuw,meer zon dus meer mooie vergezichten,meer rendieren,meer tunnels,en meer groente bij het eten.                                                 

Samen met onze verzorger Rienk reden we in Juli met de vrachtwagen volgeladen met fietsen-proviand en koffers naar het Noorse Stavanger. Hier was ook Heemke aangekomen die op de fiets vanuit Nederland trapte. Met z'n drieen waren we bezig op de parkeerplaats bij de luchthaven de fietsen rijklaar te maken. Opdat moment lande ook het vliegtuig met onze 21 medereisgenoten. Halverwege de morgen kon de tocht beginnen. Het was flink zoeken ondanks G.P.S om het eerste veerpont te vinden. Eindelijk bij het pont aangekomen zagen we de boot met onze vrachtwagen het ruime sop kiezen.(het avontuur was al begonnen.) De 2e dag reden we net als de dag ervoor in de regen. Het zicht op de G.P.S was slecht en door niet goed op de kaart te kijken reed ik met nog 3 man 30 km verkeerd in een sneeuwstorm. We konden er wel om lachen maar de tegenwind en de kou moest wel overwonnen worden.Een schiterende waterval maakte veel goed zo n10 km voor het hotel.Na 200km genoten we van een heerlijke maaltijd met veel vis.En zo was er elke dag weer wat.Op een ochtend zouden we een pont nemen maar die bestond niet meer dus op zoek naar een alternatief.Later in de week brak de zon door en we genoten van de vergezichten en de bergen die weerspiegelde in de rimpelloze fjorden. De wegbermen stonden vol met kleurrijke bloemen vooral de lupinus kleurde mooi tegen de ruige rotsen.Ook de bomen en heesters waren zeer gevarieerd. Tijdens de vele beklimmingen zagen we mooie watervallen soms honderden meters hoog (waar komt het water allemaal vandaan?)De eerste week hebben de fietsen een flinke beproeving ondergaan wat wel wat mankementen opleverde,maar reservemateriaal en met een paar goede techneuten kon iedereen toch weer fietsen Het Jotunheimen gebergte was er een van de eerste categorie en het weer was goed (korte broek) Vanaf het hoogste punt 1600 m daalde we af via een mooie asfalt weg (41 jaar terug alles gravel).Halverwege de trip bracht ons bij de Poolcircel.Hier reden we op een mooie hoogvlakte met zicht op de sneeuwbergen. We zaten maar 690m. hoog maar de omgeving was alleen maar steen en mos in vele kleuren.Op het eind van deze bijzondere vlakte bereikte we ons hotel waar het net als andere dagen perfekt is geregeld.Na deze hoogvlakte reden we langs een wild kolkende rivier. De golven gaven door het zonlicht en mooi effect in diverse blauwe kleuren.We volgde de laatste weken steeds de E6. Deze belangrijkste verkeersader wordt ook steeds verbeterd.en er komen al meer tunnels Wij pakte veel de oude weg om de tunnels te ontwijken die voor fietsers verboden waren. De oude weg krijgt niet overal onderhoud en het groen groeid soms door het asvalt heen. Een keer was het lopen geblazen de weg was dicht gegroeid en een enorme kei die van de rotsen was gerold versperde onze doorgang.In de steden zoals Narvik-

Mo i Rana- Alta en kleinere plaatsen lag een fietspad naast de E6 maar enkele km verder was het over en moest je de fiets over de vangrail tillen.De 16e etappe was een uitschieter.Eerst flink doorfietsen om het pont te halen.De hele rit werden we getracteerd op mooie uitzichten.Mooie sneeuwbergen  met wolken die als een krans om de toppen lag. later een strak blauwe lucht en de bergen werden alleen maar mooier.Na een zeer steile klim bereikte we Magic Mountain Lodge met 360 gr. uitzicht. Rienk was daar al bezig met pannekoeken bakken achter op de laadklep en wij konden de eerste rendieren spotten. We genoten van de middernachtzon die als een lamp op de top van de berg scheen.De laatste rit via een 7km lange tunnel met 9% dalen en klimmen naar  Honningsvag. En s avonds naar de Noordkaap. Hier scheen middernacht de zon uitbundig (missie geslaagd) De wind wakkerde aan tot storm en met 2 lange klimmen (9%)was dit een pittige 33km. terugrit naar Honningsvag. De volgende morgen werden de fietsen als een porselein servies ingeladen en we namen afscheid van een mooie gevarieerde groep met een sociale eenheid. Een mooie rit dankzij org. Fris Reek Le Champion  BBI .  Idee Cees Landsbergen Vervoer- verzorging Rienk Brandsma en toerleider Pieter v Zijl..

Jan Veldt.

clubkampioenschap2019 CustomOp zaterdag 2 februari heeft de club haar jaarlijks clubkampioenschap verreden op IJsbaan de Meent in Alkmaar. Bij de pupillen werden drie afstanden gereden. De 100, 300 en 500 meter waarna het eindklassement is opgemaakt. Tamara Ditmars is de overal winnaar geworden van het gecombineerd pupillen jongens en meisjes klassement.

Bij de senioren moesten ook drie afstanden worden verreden en daar reden alle deelnemers een 500 en een 1000 en moesten kiezen of ze als laatste afstand een 1500 of een 3000 wilden rijden.  In dit klassement zijn bij de damens Renske Kramer en bij de heren Dennis Bloedjes als beste naar voren gekomen.

Tussen het pupillentoernooi en het seniorentoernooi in hadden we een gecombineerde wedstrijd waarbij pupillen, junioren en senioren samen in gemengde teams een teamsprint konden rijden. De pupil de eerste ronde op kop, de junior als tweede en tenslotte het geweld van de senior om het team een snelle tijd te laten rijden.  De combinatie met de collega's van IJsclub Uitgeest was zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. 

 

 

Of je nu 6, 16, 36 of 56 bent; bij de Limmer IJslub kan er geschaatst worden! Recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. Voor ieder wat wils!

Schaatsen

De sport die misschien wel het dichtst in de buurt komt van het schaatsen. Ook dat kan bij onze vereniging. Bereid je optimaal voor op het winterseizoen.

Skeeleren

Bij ons kan je op meerdere manieren werken aan je conditie. In de duinen of op het koekoeksveld in Limmen. Zowel in de zomer als de winter.

Conditie

Fietsen is voor leden, naast het schaatsen, de grootste hobby. Je kunt op vele manieren aansluiten bij de initiatieven op de fiets.

Fietsen

Laatste Nieuws

DSC 2113 Mobile
september 30, 2019

Uitslagen Katerloop 2019

in Nieuws
Deze hadden jullie nog te goed van ons. De uitslagen van de katerloop 2019. Klik hier om de uitslagen te downloaden. Veel van de foto's zijn te vinden op het Flickr account van de club. Klik hier voor de foto's
startpistool
september 29, 2019

Wedstrijdschema 2019-2020

in Nieuws
Het wedstrijdschema voor het seizoen 2019-2020 is weer bekend gemaakt. In het wedstrijdschema zijn er voor onze rijders een aantal wedstrijden die van belang zijn om in de gaten te houden. De LUC clubwedstrijden. We strijden met alle leeftijdscategoriën van…
Default Image
september 29, 2019

Jubileumrit Stavanger-Noordkaap 2019

in Nieuws
Jubileumrit Stavanger-Noordkaap 2019 2700 km. De jaren 70 stond bekend als de pioniers jaren van Le Champion. Ook werdt toen door diverse groepjes de legendarische diagonaal Amsterdam-Hammerfest-Noordkaap gereden (3700km) In 1978 reed ik met Roel-Arie-Erik en…
clubkampioenschap2019 Custom
feb 06, 2019 2300

Dennis, Renske en Tamara Clubkampioen

Op zaterdag 2 februari heeft de club haar jaarlijks clubkampioenschap verreden op IJsbaan…
Flyer jeugdschaatsen 2019 Custom
dec 15, 2018 2209

Jeugdschaatsen in 2019?

Aanhaken bij het tweede deel van het seizoen bij het jeugdschaatsen? We hebben weer plek…
Flevonice

We gaan er regelmatig op uit met onze club

Uitstapjes

Katerloop

In de zomer organiseert de club de Katerloop

Katerloop

Arie Krom Bokaal

De enige echte natuurklassieker van de club

Arie Krom bokaal

GPGroot Classic

De GPGroot Classic is onze jaarlijkse toertocht op de fiets.

GPGroot Classic

Vrienden van de Limmer IJsclub

GP Groot

GP Groot is de hoofdsponsor van onze club.

GP Groot

WDBTrading

WDBtrading is een all-round computerbedrijf n Heiloo. Verkoop, onderhoud en reparaties. PC en Multimedia.

WDBTrading

Brasserie in 't Groen

Landelijk gelegen tussen glooiende groene weiden aan de rand van Golfbaan Heiloo, ligt Brasserie in ’t Groen

Brasserie in 't Groen

Gerard Min Architectuur

Min architectuur is een architectenbureau gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Limmen. De architect van het bureau is de heer Gerard Min

Gerard Min Architectuur

Victor advocaten

Victor Advocaten

Victor Advocaten